Lily
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 3910
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 23:51, 27 Lut 2015 Temat postu: Risotto ze szpinakiem |
|
|
1 cebula
2 ząbki czosnku
0,5 l bulionu (bulion można zastąpić białym winem)
2 torebki ryżu
300-400 g szpinaku
100 g sera błękitnego lub gorgonzola
pomidory suszone (ilość wedle uznania)
parmezan
oliwa z oliwek
na oliwie szklimy cebulę, dodajemy czosnek, następnie ryż, smażymy kilka minut, podlewamy stopniowo bulionem, kiedy ryż będzie miękki dodajemy szpinak, pomidory, następnie ser błękitny, dusimy do momentu rozpuszczenia sera, wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem
Smacznego !
Post został pochwalony 0 razy
|
|