Forum www.mamyostrow.fora.pl Strona Główna www.mamyostrow.fora.pl
forum dla mamusiek z Ostrowa i okolic
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

KASZA JAGLANA

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.mamyostrow.fora.pl Strona Główna -> prywatne pisanie nasze ;) / przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
betib
Administrator



Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 9143
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław- Ostrów
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 10:59, 29 Gru 2009    Temat postu: KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA NA SLODKO - IDEALNANA CIEPLA KOLACJE LUB DESER, SUPER TEZ SMAKUJE NASTPENEGO DNIA NA ZIMNO NP JAKO SNIADANIE

OCZYWSICE PROPORCJE SA NA OKO
ja na całe duze naczynie daje cale opakowenie ale to porcja na imprezke haha,normalnie styka mi nico ponad pol opakowania a i tak zostaje na rano

kaszę jaglaną ugotowac w wodzie a jak juz troche sie rozrosnie to dodac mleka ( gotujemy okolo 20 min, uwazac zeby nie przywarla, mieszac), mozna lakko ja oslodzic ( ja daje lyzke miodu)
na koniec dodaje do tej kaszy lyzke, dwie masla orzechowego !! ( nasz przysmak rodem z Holandii ale jest w sklepach, nawet w tesco) wtedy ona ma zloty kolor i smakuje orzechami

w garnku ma maselku i miodzie ( lub na oliwie sezamowej-zdrowiej) uprazyc jabłka pokrojone w duza kostke (ilosc na oko - na mala porcje 3-4 ) dodac duzo duzych rodzynek i sliwek ( pol paczkina pol paczki) mozna dodac orzechy ...dodac troche wody i chwile gotowac do miekkosci, odsedzic, mozna dodac cynamon
do naczynia zaroodpornego dajemy pol kaszy , owoce i reszte kaszy
zapiekamy to w malej temapraturze ( okolo 100-150 stopni) przez 10 min .....
podajemy z bita smietanką


[link widoczny dla zalogowanych][link widoczny dla zalogowanych]


KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI NA OBIAD
MY UWIELBIAMY
kaszy na oko,ugotowac w wodzie z vegeta
na oko marchewka, seler i korzen pietruszki ( ewentualnie jeszcze por) pokroic w slupki i dusic na patelni, doprawic ( U MNIE DAJE SIĘ DUZO WARZYW)
wszystko ze soba wymieszac (jak ma byc zaraz zjedzone to mozna mieszac na patelni Cool ) dodaac troche taRtego zoltego sera, na gore tez ser i
- na patelni to przykryc pokrywa i chwile podgrzac
- w naczyniu Żaro odstawic do piekarnika na pol godiznki na 150- 180 stopni


podawac z katchupem ( dzieci) lub tak jak w oryginalnym przepisie z Niemiec z kwasnym mlekiem .........


PUCHOTKA Razz
POLECAM WAM TE DWA PRZEPISY BO KASZA JEST MEAG ZDROWA, U MNIE NIE MA TYGODNIA BEZ TEJ KASZY


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez betib dnia Śro 9:24, 27 Lis 2013, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.mamyostrow.fora.pl Strona Główna -> prywatne pisanie nasze ;) / przepisy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin