 |
www.mamyostrow.fora.pl forum dla mamusiek z Ostrowa i okolic
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
betib
Administrator
Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 9143
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław- Ostrów Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 18:06, 01 Lis 2010 Temat postu: IMPREZKA - SALATKI I ZAKĄSKI |
|
|
WSTAWIAM TU PARE NOWOSCI I STAROCI, TO CO ZAWSZE SPRAWDZA SIĘ NA IMPREZACH
niezawodne koreczki
skladniki
ser, mini pomidorki, ogorek konserwowy, pieczarki marynowane , kiełbaska zywiecka sucha, winogrono
[link widoczny dla zalogowanych]
Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]
mozarella z pomidorami
[link widoczny dla zalogowanych]
Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]
sałatka beti ( tak, tak sama wymyslilam )
pol opakowanie makaronu
pol puszki kukurydzy
20 dkg pieczarek ( podsmazyc na patelni z dodatkiem czosnku)
opakowanie sera balkanskiego ( cos jak feta, z lidla)
pietruszka zielona
wszystko wymiaszac, pieczarki dajemy z tluszczykiem z patelni
[link widoczny dla zalogowanych]
sałatka feta i ananas
puszka ananasów
puszka fasoli
puszka kukurydzy
opakowanie fety z mlekowity
2-3 czerwone cebule
20 dkg szynki konserwowej
sos : jogurt i lyzka majonezu, sol i pieprz
[link widoczny dla zalogowanych]
roladki z łososia
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 4 jajka
- dwa serki Almette śmietankowe plus 4 ząbki czosnku
- łosoś w plastrach 200g
Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, czosnek, sól, pieprz i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 st. Przestygnięty placek dzielimy na pol ,smarujemy serkiem z czosnkiem i na to układamy łososia tak aby pokrył całość. Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
[link widoczny dla zalogowanych]
Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]
ja nie dalam wszystkiego szpinaku , zostawilam pare łyzek ( bez bialka )
i zrobiłam łodeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
nowo salatka surimi
ta jest naprawde dobra, stara byla dla mnie niezjadliwa
opakowanie makaronu ryzowego
2 opakowania surimi
pęczek koperku
por
15 dkg sera zóltego tartego
pol opakowania kukurydzy
sos jogurt i majonez , sol i pieprz do smaku
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez betib dnia Pon 18:11, 01 Lis 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
betib
Administrator
Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 9143
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław- Ostrów Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 13:01, 04 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
kilka inspiracji
mini kanapeczki z chlebkiem pumpernikiel - pych a i chyba lepsze niz koreczki bo bardziej sycące
[link widoczny dla zalogowanych]
Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]
jajka faszerowane tu wersja z pieczarkami
w zaleznosci od ilosci jajek smazymy pare pieczarek na minimalnej ilosci tluszczu wraz z ząbkiem czosnku ,potem miksujemy raz z zóltkami , dodajemy majonez , pieprz i sol i faszerujemy jaja - pycha
[link widoczny dla zalogowanych]
Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]
roladki serowo szynkowe
ser w plastrach i szynka konserowa w plastrach - ta sama ilość ,serek typu almette smak chrzanowy
plaster serca kladziemy, na nim plaster szynki , smarujemy to serkiem chrzanowym i zawijamy - pycha
[link widoczny dla zalogowanych]
Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
betib
Administrator
Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 9143
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław- Ostrów Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 13:06, 04 Sty 2013 Temat postu: |
|
|
przekąski z ciasta francuskiego - pycha
mi te zielone nie wyszły bo sie spieszylam i dalam za duzo nadzienia , ale wszyscy je uwielbiają i normalnie wychodzą ladniej - ta przekąska jako pierwsza zniknela z talerzy
ciasto francuskie -1 op
duza garsc szpinaku surowego
garsc rucoli
2 zabki czosnku
zielone na patelnie i to lekko podsmazyc zeby mniejszylo objetosc
do tego dodajemy 1 ser balkański ( lidl) i garsc zóltego sera tartego - i to miksujemy , mozna doprawic .....i nadziewamy ciasto
roladki z ciasta
rozwiniete ciasto francuskie dniemy na 2 czesci i robimy tak samo oba kawalki
ukladamy na ciascie zólty ketchup, zólty ser ,szynke - mozna tez dodac cos ekstra, ja dalam troche nadzienia tego co wyzej bo mi zostalo
zawijamy to jak rolade , dniemy na plastry okolo 1-1,5 cm grube
pycha
[link widoczny dla zalogowanych]
Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|