Forum www.mamyostrow.fora.pl Strona Główna www.mamyostrow.fora.pl
forum dla mamusiek z Ostrowa i okolic
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

IMPREZKA - SALATKI I ZAKĄSKI

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.mamyostrow.fora.pl Strona Główna -> prywatne pisanie nasze ;) / przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
betib
Administrator



Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 9143
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław- Ostrów
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 18:06, 01 Lis 2010    Temat postu: IMPREZKA - SALATKI I ZAKĄSKI

WSTAWIAM TU PARE NOWOSCI I STAROCI, TO CO ZAWSZE SPRAWDZA SIĘ NA IMPREZACH Wink



niezawodne koreczki Wink
skladniki
ser, mini pomidorki, ogorek konserwowy, pieczarki marynowane , kiełbaska zywiecka sucha, winogrono

[link widoczny dla zalogowanych]

Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]

mozarella z pomidorami

[link widoczny dla zalogowanych]

Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]

sałatka beti Cool ( tak, tak sama wymyslilam )
pol opakowanie makaronu
pol puszki kukurydzy
20 dkg pieczarek ( podsmazyc na patelni z dodatkiem czosnku)
opakowanie sera balkanskiego ( cos jak feta, z lidla)
pietruszka zielona


wszystko wymiaszac, pieczarki dajemy z tluszczykiem z patelni

[link widoczny dla zalogowanych]



sałatka feta i ananas
puszka ananasów
puszka fasoli
puszka kukurydzy
opakowanie fety z mlekowity
2-3 czerwone cebule
20 dkg szynki konserwowej

sos : jogurt i lyzka majonezu, sol i pieprz

[link widoczny dla zalogowanych]

roladki z łososia
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 4 jajka
- dwa serki Almette śmietankowe plus 4 ząbki czosnku
- łosoś w plastrach 200g

Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, czosnek, sól, pieprz i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 st. Przestygnięty placek dzielimy na pol ,smarujemy serkiem z czosnkiem i na to układamy łososia tak aby pokrył całość. Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.

[link widoczny dla zalogowanych]

Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]

ja nie dalam wszystkiego szpinaku , zostawilam pare łyzek ( bez bialka )
i zrobiłam łodeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem



nowo salatka surimi
ta jest naprawde dobra, stara byla dla mnie niezjadliwa


opakowanie makaronu ryzowego
2 opakowania surimi
pęczek koperku
por
15 dkg sera zóltego tartego
pol opakowania kukurydzy

sos jogurt i majonez , sol i pieprz do smaku


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez betib dnia Pon 18:11, 01 Lis 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
betib
Administrator



Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 9143
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław- Ostrów
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 13:01, 04 Sty 2013    Temat postu:

kilka inspiracji
mini kanapeczki z chlebkiem pumpernikiel - pych a i chyba lepsze niz koreczki bo bardziej sycące
[link widoczny dla zalogowanych]

Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]


jajka faszerowane tu wersja z pieczarkami

w zaleznosci od ilosci jajek smazymy pare pieczarek na minimalnej ilosci tluszczu wraz z ząbkiem czosnku ,potem miksujemy raz z zóltkami , dodajemy majonez , pieprz i sol i faszerujemy jaja - pycha

[link widoczny dla zalogowanych]

Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]

roladki serowo szynkowe

ser w plastrach i szynka konserowa w plastrach - ta sama ilość ,serek typu almette smak chrzanowy
plaster serca kladziemy, na nim plaster szynki , smarujemy to serkiem chrzanowym i zawijamy - pycha

[link widoczny dla zalogowanych]

Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
betib
Administrator



Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 9143
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław- Ostrów
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 13:06, 04 Sty 2013    Temat postu:

przekąski z ciasta francuskiego - pycha

mi te zielone nie wyszły bo sie spieszylam i dalam za duzo nadzienia , ale wszyscy je uwielbiają i normalnie wychodzą ladniej - ta przekąska jako pierwsza zniknela z talerzy

ciasto francuskie -1 op
duza garsc szpinaku surowego
garsc rucoli
2 zabki czosnku
zielone na patelnie i to lekko podsmazyc zeby mniejszylo objetosc
do tego dodajemy 1 ser balkański ( lidl) i garsc zóltego sera tartego - i to miksujemy , mozna doprawic .....i nadziewamy ciasto


roladki z ciasta
rozwiniete ciasto francuskie dniemy na 2 czesci i robimy tak samo oba kawalki

ukladamy na ciascie zólty ketchup, zólty ser ,szynke - mozna tez dodac cos ekstra, ja dalam troche nadzienia tego co wyzej bo mi zostalo
zawijamy to jak rolade , dniemy na plastry okolo 1-1,5 cm grube

pycha
[link widoczny dla zalogowanych]

Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.mamyostrow.fora.pl Strona Główna -> prywatne pisanie nasze ;) / przepisy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin